Camerasystemen

Camera’s & lenzen, behuizingen & lenzen, beeldbewerking

CCTV, oftewel Closed Circuit TeleVision.
Het is in beveiligingswereld een niet meer weg te denken onderdeel. Was het tot enige jaren geleden uitsluitend voorbehouden aan grote instanties of winkelbedrijven, vandaag de dag is het een systeem dat op grote schaal wordt toegepast. Camera’s worden niet meer zo zeer gezien als de aantastingen van privacy maar geven wel het gevoel van meer veiligheid.

CCTV is overal toe te passen. Met name de kleinere ondernemer gaat steeds vaker over tot het aanschaffen van een camerasysteem.

Camera systemen zijn de laatste jaren enorm veranderd.
De camera’s hebben tegenwoordig bijna allemaal een ccd chip met HD 720 of 1080 opname kwaliteit, de camera’s zijn enorm gevoelig waardoor in detail opname’s kunnen worden gemaakt, ook bij relatief weinig verlichting. De opname apparaten hebben een bijna onbeperkte opslagcapaciteit. De oude VGA monitors hebben inmiddels plaats gemaakt voor de platte LED beeldschermen.

Camera’s en lenzen.
Een camera is pas een camera als deze is voorzien van een lens.
Daarnaast bepaalt het aantal beeldlijnen van de camera de kwaliteit van het opgenomen beeld. Hoe meer beeldlijnen hoe beter de weergave, waarbij opgemerkt dient te worden dat dan de monitor waarop deze beelden worden afgespeeld ook van diezelfde kwaliteit dient te zijn. Hoe het beeld er uit komt te zien is ook afhankelijk van de lens die wordt gebruikt. Het objectief is daarvoor verantwoordelijk. Moet er een klein object op grote afstand worden bekeken of juist een groot object van dichtbij. Dit bepaalt welke lens u moet gebruiken. Hiervoor zijn diverse rekenmodellen ter beschikking.
Dit is de reden dat een camera altijd standaard zonder lens wordt aangeboden.Wat is nog meer van belang voor een goede opname…
Licht!!! Te veel licht is niet goed, te weinig licht is ook niet goed. Als u een camera gebruikt met een auto-irislens zal deze lens bij tegenlicht automatisch meer gaan sluiten. Gebruikt u daarvoor een lens zonder auto-iris dan zal er een overbelicht beeld te zien zijn. Te donker… moderne camera’s kunnen in het donker doorgaans beter zien dan onze ogen, maar bij volledige duisternis is een camera ook blind.

Kleur of zwart-wit?
Elke situatie vraagt een speciale toepassing. Is het doorgaans schemerig in de ruimte waar de camera staat, dan is een kleurencamera niet aan te raden, daar deze meer omgevingslicht moet hebben voor een optimale weergave dan een zwart-wit camera. Dan is een zwart-wit camera de oplossing. Of… Twin camera’s. Dit is een camera die bij voldoende licht een volledige kleurencamera is en wanneer het donkerder wordt zal deze automatisch overschakelen naar zwart-wit.

U ziet het, het samenstellen van de juiste camera met de juiste lens vergt enige kennis.
Het Zuider Sleutelhuis kan u hierbij adviseren.

SLEUTELS – SLOTEN – CILINDERS – MUURKLUIZEN – NAAMPLATEN – DEURDRANGERS – BRANDKASTEN –  ALARMINSTALLATIES   TOEGANGSCONTROLE – TEKSTBORDEN – PLAKLETTERS – SLUITSYSTEMEN