Profielcilinders

Profielcilinders, systeem cilinders, speciale cilinders

Het Zuider Sleutelhuis is leverancier van onder andere: ZI-Ikon, Pfaffenhain, Dom, Nemef, Cisa, Lips, Bab, Multilock, Abus, Nova, Corbin en Yale.
Een profielcilinder is het hart van elk insteekslot. Wanneer een inbraakwerend slot is voorzien van inbraakwerend deurbeslag met een ondeugdelijke profielcilinder is het slot niets waard. Ook de inbreker kent de zwakke plekken van een dubieuze cilinder. Niet voor niets hebben goede cilinders een keurmerk. Een profielcilinder met een SKG** keurmerk is aanmerkelijk lastiger te openen als een cilinder zonder keurmerk. Dit alles heeft te maken met de aanwezigheid van stalen pallen in de cilinder. Hierdoor wordt het uitboren moeilijker gemaakt. Voor nog zwaardere toepassingen zijn er profielcilinders welke zijn voorzien van een SKG*** keurmerk. Deze cilinder gedraagt zich in combinatie met anti -kerntrek deurbeslag als een welhaast onneembare vesting.

Beveiligingen opgeleverd volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen: alle profielcilinders, sloten en deurbeslag van de buitendeuren moeten zijn voorzien van minimaal een SKG** keurmerk. Ook dient het kozijn te zijn voorzien van een stalen sluitkom.

Profielcilinders zijn leverbaar voor elke type deur en elke lengte. Ook halve profielcilinders en knopcilinders zijn voor elke deurdikte leverbaar. Voor extra veiligheid en/of sleutelbeheer zijn er ook gecertificeerde cilinders in elke lengte beschikbaar. De standaard kleur voor een cilinder is nikkelkleurig. Er zijn echter ook cilinders leverbaar in messingkleur, chroom mat, chroom nikkel en alle bestaande RAL kleuren. Speciale kleuren op bestelling. Voor overige profielcilinders verwijzen wij u naar onze pagina speciale cilinders.

Kiest u voor optimaal sleutelbeheer, kies dan voor een cilinder van Zi-Ikon.
Waarom:
Zi-Ikon, onderdeel van de ASSA Abloy Groep, is tot op de dag van vandaag de enige die waarmaakt dat een gecertificeerde cilinder ook over 20 jaar nog steeds gecertificeerd is. Dit betekent dat er te allen tijde een certificaat nodig is om het kopiëren van sleutels mogelijk te maken. Bij diverse andere merken van grote naam is na 10 of 15 jaar het octrooi afgelopen waarna de sleutels vrijuit kunnen worden gekopieerd.


Het inwendige van een standaard profielcilinder is opgebouwd volgens onderstaand schema:

Inwendige standaard profielcilinder

Inwendige-standaard-profielcilinder-tekst


Lips-8062-lips-octro-2000s

Lips-8062-lips-octro-2000s-tekst


Nemef-profielcilindersNemef levert een grote verscheidenheid aan profielcilinder. De meeste zijn voorzien van het SKG** keurmerk, en net als Lips leverbaar in verschillend sluitend, gelijksluitend of in serie-sluitingen leverbaar. Ook Nemef levert tegenwoordig veel cilinders in de klasse SKG***.


Zi-Ikon-cilindersZekerheid over hoe veilig uw sleutel is en hoe lang deze veiligheid duurt? Zi-Ikon cilinders bieden u die zekerheid. Sleutels voor sluitsystemen kunnen uitsluitend bij de fabriek worden gemaakt. Deze zekerheid kost dan helaas een paar dagen levertijd voor uw sleutelkopie. Kopiesleutels voor stand-alone cilinders worden bij ons gemaakt en daar kunt u dus op wachten. Ook het maken van kleine sluitsystemen gebeurt bij ons in de werkplaats.


Pfaffenhain-cilinders

Hele profielcilinder, halve profielcilinder en de knopcilinder, waarvan één zijde blind. Geschikt voor bv. toiletdeur of spreekkamer toepassing.


Pfaffenhain duitse nederlandse pools keuringen doorstaanPfaffenhain cilinders hebben alle Duitse, Poolse en Nederlandse keuringen doorstaan. Alle cilinders zijn standaard voorzien van een boorbelemmering. Pfaffenhain heeft een uitgebreid leveringsprogramma en ook grote sluitsystemen zijn meestal binnen enkele werkdagen gereed.

 


SysteemCilinders

Bij grote, maar ook bij kleinere bedrijven, is het vaak onontbeerlijk: een op maat gemaakt sluitsysteem. Vanaf het begin van het bestaan van Het Zuider Sleutelhuis verzorgen wij sluitsystemen “op maat”. Eigenlijk was de voorwaarde toen dat “de directeur” alle deuren mocht openen met een en dezelfde sleutel, terwijl medewerkers uitsluitend toegang mochten krijgen tot een of een beperkt aantal deuren, afhankelijk van zijn of haar functie. Bovenstaande voorwaarde is nu inmiddels gedeeltelijk achterhaald. Tegenwoordig is een sluitsysteem een kwestie van veiligheid en toegangscontrole. Het opbouwen van een sluitsysteem is een kwestie van goed luisteren naar de opdrachtgever en meedenken hierin. Mogelijkheden maar ook onmogelijkheden in een systeem dienen vooraf goed te zijn afgestemd. Het Zuider Sleutelhuis heeft hierin een ruime ervaring opgebouwd. Grote systemen met honderden cilinders leveren wij reeds aan bijvoorbeeld Stichting Thuiszorg Rotterdam, Eneco Energie, voormalig Q8 petroleum ( tegenwoordig Gunvor Petroleum), MacDonalds Restaurants, woningcorporaties, diverse bejaardencentra en gemeentelijke instellingen. Dit is een kleine greep uit de klantenkring welke wij van een sleutelsysteem hebben mogen voorzien.

Een sleutelsysteem heeft in feite niets met inbraakwering te maken maar met sleutelbeheer. Kortom, wie mag waarin en wie mag ergens niet in. Dit, gekoppeld aan een gecertificeerd sleutelsysteem, geeft een beheersbare toegangscontrole. Kopiëren van sleutels is onmogelijk door onbevoegde personen, dit in tegenstelling tot sluitsystemen welke uitgevoerd zijn in niet gecertificeerde cilinders. Deze systemen zijn doorgaans wat minder uitgebreid en voorzien van minder sleutelfuncties. De juiste keuze hangt af van de wens van de klant en uiteraard de reden van een sluitsysteem. Het Zuider Sleutelhuis kan u hierin adviseren.

Sleutelsystemen
In bovenstaande schema’s geven wij een indruk van de opbouw van diverse sluitsystemen.

Innovatief!!

Een sleutelsysteem met een elektromechanische sluiting…..
Wanneer met een conventioneel sluitsysteem een medewerker de laan wordt uitgestuurd, een interne verbouwing plaatsvindt, een sleutel zoekraakt of anders zin calamiteiten plaatsvinden, moeten dure cilinders worden weggegooid omdat het systeem anders “lek” is. Met een elektromechanische cilinder is dit in een handomdraai opgelost. De cilinder wordt simpelweg om-geprogrammeerd.
Verso-Cliq-Assaabloy websiteDit systeem, VERSO genaamd, van Zi-Ikon kan worden geleverd in elk denkbare situatie.Sleutelsysteem en toegangscontrole in één systeem! Alle handelingen welke met een bepaalde cilinder zijn uitgevoerd kunnen via een handscanner worden uitgelezen. Onbeperkte mogelijkheden.
Het Zuider Sleutelhuis, als dealer van VERSO, kan u een presentatie verzorgen.


Speciale cilinders

Zoekt u een cilinder waarvan u niet weet hoe die genoemd wordt of u niet weet waar die te verkrijgen is, wij weten het allemaal wel. Het Zuider Sleutelhuis heeft een breed assortiment met speciale cilinders. Deze kunnen variëren van een geldkistslot tot een bureauslot. De verzamelnaam hiervoor is automatencilinder. Het leveren van een automatencilinder is moeilijker dan u denkt. Het probleem is dat zo’n type cilinder moet voldoen aan bepaalde afmetingen, de lengte, diameter en type sluitlip. Meestal is een cilinder wel passend te krijgen maar beter is het om de juiste maat cilinder terug te plaatsen bij een defect exemplaar.

Automatencilinders zijn doorgaans voorzien van een nummer. Indien dit nummer bekend is kunnen wij op code een passende sleutel voor u maken. Het (de)monteren van bureausloten is niet voor iedereen even makkelijk. Onze buitendienstmonteurs kunnen dit voor u uitvoeren.

Automatencilinders voor sleutelkasten kunnen, indien gewenst, worden ingepast in een sleutelsysteem.

Onderstaande afbeeldingen geven u een beknopt overzicht van de diversiteit aan cilinders.
Bureaucilinders:
Overzicht-bureaucilinders

Drukcilinders:
Overzicht-drukcilinders

Houtfurniture:
Overzicht-houtfurniture

(T)-krukcilinders:
Overzicht-T-krukcilinders

Sleutelkastcilinders:
Overzicht-sleutelkastcilinders

Pompcilinders:
Overzicht-pompcilinders

Speciale cilinders kunnen worden ingepast in elk sluitsysteem. Een toepassing hiervoor is bijvoorbeeld een cilinder in de sleutelkast van de sleutelbeheerder.
Overzicht-speciaalcilinders

SLEUTELS – SLOTEN – CILINDERS – MUURKLUIZEN – NAAMPLATEN – DEURDRANGERS – BRANDKASTEN –  ALARMINSTALLATIES   TOEGANGSCONTROLE – TEKSTBORDEN – PLAKLETTERS – SLUITSYSTEMEN